ферменти номенклатура і класифікація

ферменти номенклатура і класифікація

Ми — органічні каталізатори білкової або рнк природи, що утворюються в живих організмах. Прискорюють біохімічні реакції як in vivo, так і in vitro. Можуть мати від одного до кількох поліпептидних ланцюгів — субодиниць з високою молекулярною масою (від десятка тисяч до кількох мільйонів). В останньому випадку молекула складається з білкової частини (апоферменту) та сполуки небілкової природи (кофактору). У основі класифікації лежать три положення. Таким чином, виникла подвійна система найменування ферм. У даний час використовують дві назви ферментів. Систематичну та тривіальну (або робочу). Систематична назва дається лише добре вивченим ферментам і складається з назви субстрату хімічної реакції, на яку діє фермент, назви типу хімічного перетворення та закінчення - аза. Наприклад, систематична назва ферменту лактатдегідрогенази записується таким чином. У даний час відомо понад 1000 ферментів. У міру розвитку біохімії виникала необхідність у вдосконаленні номенклатури і класифікації ферментів. Так виникли тривіальні назви ряду класів (напр. засоби, що вливають на обмін ліпідів (ловастатин, симвастатин, флувастатин, правастатин, аторвастатин, фенофібрат, ципрофібрат); - антиоксиданти (токоферолу ацетат, рутин, кислота аскорбінова, метіонін, кислота глютамінова); - ангіопротектори (пірикарбат); - антиагреганти (тиклопідин, кислота ацетилсаліцилова); - засоби інших груп (кислота нікотинова, лінетол). На v міжнародному біохімічному конгресі, що проходив у 1961 р. За основу був узятий принцип класифікації ферментів по типу хімічних реакцій, які вони каталізують. Стрімкий відкриття величезного числа ензимів (на сьогоднішній день відомо більше 3 тисяч) викликало необхідність їх систематизувати, проте довгий час єдиний підхід до цього питання був відсутній. Результати роботи комісії по номенклатурі і класифікації ферментів схвалено на v міжнародному біохімічному конгресі у москві (1961р. Перша частина назви ферменту з другою з’єднується дефісом. В основу класифікації ферментів покладено принцип розподілу їх за типами тих хімічних реакцій, які вони каталізують. Оксидоредуктази – каталізують окисно - відновні процеси. Трансферази – прискорюють реакції перенесення окремих атомів і груп атомів від одних субстратів до інших. Хімічна реакція, що каталізується, є тією специфічною ознакою, за якою один фермент відрізняється від іншого. існує два типи назв ферментів. Тривіальна (робоча) і систематична. Робоча назва ферменту складається з назви субстрату, назви типу каталітичної реакції і закінчення аза. Це фермент окиснення (дегідрогенізації) лактату.

За систематичною номенклатурою назва ферменту складається з назви субстрату, на який діє фермент, назви типу хімічної реакції і закінчення – аза. За цією номенклатурою назва лактатдегідрогенази пишеться так. Над – оксидоредуктаза. В даний час в біохімії використовується три номенклатури – тривіальна, раціональна і наукова. Наприклад, пепсин, цитохром, хімотрипсин і т. Прикладом можуть служити назви наступних ферментів. Уреаза, дипептидаза, рнказа і т. У 1961 році v - й міжнародний біохімічний конгрес, що проходив у москві, затвердив науков. Нині у рослин виявлена велика різноманітність ферментів. Загальна їх кількість, імовірно, перевищує десять тисяч, у сотень з ник вже вивчені структура й основні властивості. Розрізняють такі основні групи ферментів. Реакції за участю гідролаз схе.

Описание, классификация, строение и принципы построения. Обсудить редактировать статью. Стремительное открытие огромного числа энзимов (на сегодняшний день известно более 3 тысяч) вызвало необходимость их систематизировать, однако долгое время единый подход к этому вопросу отсутствовал. Можливі різні класифікації залежно від наукового підходу, від хімічних, біохімічних та інших даних. Тут ми не будемо заглиблюватися в розгляд цього питання. інші були названі за їх джерела (панкреатин, папаїн). Протеази, що розщеплюють білки (протеїни), нуклеази - нуклеїнові кислоти. Точні назви деяких ферментів відображають також і характер їх дії (наприклад, лактатдегідроген. Згідно українській класифікації ферментів (кф), назви ферментів пишуться разом. Але у вжитку зберігся ряд тривіальних, історично закріплених назв ферментів, які не дають уявлення ні про субстрат, ні про тип хімічного перетворення, наприклад трипсин, пепсин, ренін, тромбін. Міжнародний союз біохімії і молекулярної біології у 1961 р. Будова і фізико - хімічні властивості білків - ферментів. Механізм дії ферментів і кінетика ферментативних реакцій. Регуляція активності ферментів. Біохімія – наука, що займається вивченням різних. Молекул, хімічних реакцій і процесів, що протікають в живих клітинах і організмах. Характеристика типів хімічних реакцій, які лежать в основі класифікації ферментів. Проводити реакції навивчення специфічності дії амілази слини. Проводити реакції на вивчення термолабільності амілази слини. Досліджувати активність амілази слини при різних значення рн середовища. Виховні цілі ознайомитися з функціями білків - ферментів в організмі, структурою простих і складних ферментів, участю ферментів в механізмах каталізу, ізоферментами, сучасними положеннями про механізм дії ферментів, загальними властивостями фермент.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

simgirl 1.5 qsp

клевалка для рр 3.7.5

xsmart.tv код активации premium

инструкция по эксплуатации компрессора к-250-61-5

ноты павел захаров вальс лягушат

гдз з фізики 8 клас бар яхтар довгий